Back

Anila Gajević dobitnica Ladies In Awards za Inovacije u biznisu

Ime i prezime: Anila Gajević

Kompanija/institucija: Casting i Talent agencija ZONA

Funkcija: Osnivačica i direktorica

Kratka biografija: 

Anila Gajević rođena je u Sarajevu 1979. gdje je diplomirala Književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu. Od 1998. godine radi kao novinar i urednik za kulturu u vodećim bh. medijima kao što su Federalna televizija i “Dnevni avaz” gdje je provela šest posljednjih godina novinarske karijere. Godine 2008. osnovala je „Zonu“, prvu casting i talent agenciju u BiH koja je danas postala respektabilna agencija u jugoistočnoj Evropi i šire. Dobitnica je nagrade „Lady Boss“ Udruženja poduzetnica BiH. Prestižni časopis „Screen International“ uvrstio ju je prošle godine u vodeće lidere u filmskoj industriji (izbor „Future Leaders: Agents“), a ove godine postala je članicom Evropske filmske akademije.

 

Za mene je uspjeh:

 

Što svaku noć mirno zaspim i bez osjećaja krivnje da sam nekoga povrijedila, sigurno ne namjerno.

 

Moj najveći strah je:

 

Gubitak dragih ljudi.

 

Ne mogu bez:

 

Interneta.

 

Da sam brend bila bih:

 

Diorov parfem J’adore, zavodljiv, seksi, elegantan.

 

Šta stoji iza svake uspješne žene:

 

Nisam sigurna šta stoji iza drugih uspješnih žena, u mom slučaju, to je bila moja ideja, volja i disciplina, uz veliku podršku porodice i prijatelja koji su mi davali vjetar u leđa kako bih realizovala tu ideju.

 

Vaš moto:

 

Iskrenost je i vrlina ali i mana, ja svjesno biram da budem žena s manama.

 

Koje osobine Žena godine treba posjedovati?

 

Čestitost, averziju prema korupciji i interesnom udruživanju. Mislim da Žena godine treba da ima ove osobine koje nisu toliko česte u muškom poslovnom svijetu.