Back

Čović i Vučić očekuju veću trgovinsku razmjenu između dvije zemlje

Prilikom obilaska štandova na Međunarodnom sajmu gospodarstva, Vučić je izjavio novinarima kako se raduje povećanju izvoza u BiH, kao i povećanju uvoza iz BiH što je, kako je kazao, uzajamni poticaj koji donosi mnogo radnih mjesta.

– Svake godine imamo za po 200 milijuna veću trgovinsku razmjenu – kazao je Vučić.

Dodao je kako očekuje da trgovinska razmjena između dvije zemlje do kraja godine dostigne iznos od dvije milijarde eura.

– To su za nas veliki uspjesi i dobre stvari. Ako budemo o razmišljali o ljudima i njihovim sudbinama uvjeren sam da ćemo sačuvati i mir i stabilnost što je najvažnije i što je osnovi uvjet da bismo mogli govoriti o gospodarskoj suradnji – ustvrdio je Vučić.

Upitan hoće li biti formirano jedinstveno ekonomsko regionalno tržište, kazao je kako vjeruje da će se u budućnosti postići dogovor.

– Naš je prijedlog da idemo dalje, odnosno da ujednačavamo poreske stope, kao i sve druge fiskalne i parafiskalne namete i slično – naglasio je srbijanski predsjednik.

Čović je zahvalio Vučiću na, kako je kazao, intenzivnoj komunikaciji da se naprave odnosi u BiH koji omogućavaju njezin europski put.

– Najbolji način da to uradimo jeste ekonomska suradnja – kazao je Čović.

Poručio je kako su tvrtke koje su na sajam došle iz Srbije dale dodatni poticaj da se ovogodišnji sajam može nazvati najbolje organiziranim i najposjećenijim do sada.

– Vjerujem da će on otvoriti mnoštvo mogućnosti. Uz to, duboku vjerujem da razmjena od blizu dvije milijarde eura između BiH i Republike Srbije može uvelike biti nadmašena upravo kroz ovakve manifestacije – kazao je Čović.