Back

Domaćin Savjet za žensko preduzetništvo Područne komore Banja Luka

Savjet za žensko preduzetništvo Područne komore Banja Luka domaćin je ovog druženja  „ Kafa u 5 do 5“ ,

Udruženje poslovnih žena u BiH osnovale su uspješne poduzetnice, menadžerice i stručnjakinje kako bi radile na stvaranju boljih uslova ekonomskog okruženja u BiH. Udruženje poslovnih žena u BiH aktivno radi na pružanju podrške ženama u pravcu ekonomskog osnaživanja, edukacije kao i na promociji poduzetništva žena. 

Udruženje je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe.

Uspostavljanjem nagrade „Snaga izvrsnosti“ želimo društvu, koje je danas preplavljeno u najmanju ruku sivim, a nerijetko i crnim vijestima i primjerima, pokazati i slaviti „heroine našeg doba“.  Na pijedestal želimo staviti žene koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. „Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. Slavi žene koje nas potiču da budemo bolji, koje nam pokazuju kako se može bolje i više. Želimo pokazati svjetliju stranu Bosne i Hercegovine!

 

Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: Poduzetništvo, Nauka i obrazovanje, Društveni angažman, Mediji i kultura, Sport, Opstanak i Poljoprivreda. Do početka oktobra 2019. je otvoren Javni poziv za nominacije za nagradu, a nominirati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. Po zatvaranju Javnog poziva slijedi ocjenjivanje pristiglih prijava kao i glasanje javnosti (online). 

 

Kroz seriju druženja pod nazivom „Kafa u pet do pet“ članice i predstavnice Udruženja poslovnih žena u BiH te magazina Gracija će upoznati javnost sa načinom nominiranja kandidatkinja za nagradu, kriterijima koje kandidatkinje trebaju ispunjavati, kao i o oblastima u kojima će se dodijeljivati nagrada. Osim predstavljanja Nagrade, kroz razgovor sa ženama iz lokalnih zajednica će se razgovarati o izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu, a posebno u segmentu ekonomske nezavisnosti. 

Druženje će se realizovati u Banja Luci, 10.07.2019. godine u prostorijama Privredne komore Republike Srpske, Đure Daničića 1/II, sa početkom u 16:55h sa početkom u 16:55h. Pozivamo sve zainteresirane žene (i muškarce) da nam se pridruže kako bismo zajedno ispričali što više priča o snažnim i izvrsnim ženama. 

Više o Nagradi: www.upzbih.ba/nagrada