Back

Edukacija za menadžere

Na radionici su sudjelovala 22 menadžera iz dvije firme – MS&WOOD (19) i Dukat  – Mlin i pekara Jelah (tri).

Direktor i vlasnik kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav je kazao da je tema radionice bila "Dijagnoza organizacije" s ciljem da se upravljačkim strukturama prenese znanje u oblastima kao što su povećanje nivoa menadžerskog pristupa u organizaciji, zatim sinhronizacija menadžmenta i zaposlenih na postizanju ciljeva organizacije, te izrada plana akcije za unapređenje rada organizacije.

 – Ovim smo nastavili naš dugoročni plan edukacije naših uposlenika na još višoj razini svjesni da jedino investicijama u obrazovanje i sticanje novog znanja i vještina možemo pobijediti u ovoj žestokoj međunarodnoj utrci na globalnim tržištima – kazao je Pilav. 

Adizes centar za jugoistočnu Evropu posluje u okviru Adizes instituta. Isak Adižes je osnivač i profesionalni direktor Adizes Instituta, Santa Barbara, Kalifornija, tvorac je metoda koji nosi njegovo ime i renomirani konsultant rukovodilaca preduzeća i vlada širom svijeta. Poznat je po svom jedinstvenom pristupu upravljanja organizacionim promjenama, zasnovanom na procesu kojim se izgrađuje uzajamno poštovanje i povjerenje.

Adizes Institute je do sada primijenio svoju teoriju o upravljanju promjenama u kompanijama širom svijeta, u koje spadaju ne samo korporacije, već i neprofitna preduzeća, i ove kompanije variraju u obimu od 20 do čak 100.000 zaposlenih.

 

Najpoznatiji klijenti Adižesovog instituta su, između ostalih, Royal Dutch Shell, Bank of America, Domino’s Pizza, Northtrop Aviation, Franklin Mint, Applied Materials, The Body Shop kao i vlade Izraela, Brazila, Gane i Švedske, itd.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 390 radnika. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “MS&WOOD College” u kojem je primijenjen koncept cjeloživotnog učenja. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri. Također kompanija stipendira i sve učenike Srednje drvoprerađivačke škole u Fojnici.

Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – nagrade za dizajn najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu IMM Köln, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu, saopćeno je iz te kompanije.