Back

“EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)”

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (V/STK BiH) u partnerstvu sa INTERA Tehnološkim parkom i firmom iNAF doo implementira projekat pod nazivom „EXPO-CERTinno – Podrška bh kompanijama u internacionalizaciji, certificiranju i inovacijama”.

Projekat „EXPO-CERTinno” sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO, a u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ). Cilj projekta „EXPO-CERTinno” je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora metaloprerade i drvoprerade putem savjetodavne i tehničke pomoći. Jedna od projektnih aktivnosti se odnose na edukaciji bh. kompanija o dostupnim EU programima za inovacije i istraživanje.

Stoga vas pozivamo na webinar na temu „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“ koji će biti održan 15.12.2021. godine sa početkom u 10:00 sati. Webinar će se održati preko Zoom aplikacije/platforme.

Webinar ima za cilj da predstavi nove EU programe za period 2021 – 2027, prvenstveno grantove (bespovratna sredstva) u okviru IPA3, Horizon Europe i ostalih EU programa, a sa fokusom na prilike za finasiranje privrede i malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH. Učesnici će imati priliku da dobiju analizu prilika za finansiranje koje su im na raspolaganju u narednom periodu. Webinar će omogućiti učesnicima da izaberu odgovarajući izvor finansiranja i da razumiju šta im je neophodno da bi došli do EU sredstava.

Učešće na webinaru je besplatno za učesnike koji izvrše prijavu učešća popunjavanjem online prijavnog obrasca.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 14.12.2021. godine do 12:00 sati.

Sve dodatne informacije u vezi sa webinarom možete dobiti pozivom na brojeve telefona 033/566-204 i 033/566-200 ili upitom na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba.

Prilog:

• POZIVNO PISMO

• PROGRAM

Izvor: https://komorabih.ba/