Back

FEM kamp za mlade žene

Ukoliko si zainteresovana da se na jedinstven način upoznaš s temama koje se tiču aktivizma, s osnovnim teorijama feminizma, ženskih ljudskih prava, nasilja nad ženama, na koji način možeš biti promjena u svojoj lokalnoj zajednici i ko su pojedinke koje su spremne da s tobom prave pozitivne društvene promjene, ovaj FEM kamp je za tebe. FEM kamp je nastao iz potrebe za kreiranjem siguranog prostora za zainteresovane mlade žene i djevojke kako bi one kroz interaktivni rad uvidjele potrebu za svojim doprinosom u  kreiranju bosanskohercegovačkog društva iz prizme spolne i rodne ravnopravnosti.

Cilj ovih edukativnih programa je osnaživanje mladih žena i djevojaka o ženskim ljudskim pravima kroz rad na pitanju sopstvene edukacije. Edukacija koju  su dizajnirale odvija se u trajanju od tri dana, a metod rada uključuje kratke prezentacije, rad u grupama, mala istraživanja, video projekcije i  druge aktivnosti. Program je dizajniran za lični rast polaznica koji osigurava individualno učenje kao i rad u timu te siguran prostor u kojem svaka prima podršku, potiče kreativnost i orginalnost svake učesnice.

Troškove seminara, smještaj, hranu i piće kao i refundaciju putnih troškova za učesnice snosi Fondacija CURE uz podršku cfd-a. Fondacija CURE će izvršavati refundaciju troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtjeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu. Nakon što učesnice predaju povratne karte, isplata će se izvršiti uz priloženi žiro račun. U prijavnici se nalaze pitanja koje je potrebno popuniti kako bismo mogle napraviti ugovor o djelu. Aplikaciju za prijavu na trening preuzmite ovdje, formular za refundaciju putnih troškova ovdje!

Preporučena životna dob za učesnice je od 16 do 25 godine starosti, maloljetne učesnice dostavljaju saglasnost roditelja za prisustvo na FEM Kampu.

Prijave se primaju najkasnije do nedjelje 01.04.2018. godine do 18.00 sati  na e-mail: denija@fondacijacure.org ili putem faxa na broj: 033 207 561

Nakon što vas obavijeste da ćete učestvovati na FEM kampu, biće vam proslijeđene sve informacije o mjestu održavanja FEM kampa (u blizini Sarajeva), prevozu, smještaju i svim ostalim logističkim informacijama.