Back

Grad koji ima ovakve žene ne treba brinuti za svoju budućnost

 Na prvi pomen Tuzle odmah ćete pomisliti na so. Ali i antifašizam, Kapiju, pa sigurno Panoniku i industriju… Ovaj grad goleme energije i tolerantnosti plijeni svojom otvorenošću.  Za to su bezmalo "krive" Tuzlanke. Neke od njih sinoć su se družile s Udruženjem poslovnih žena u BiH gdje im je predstavljena nagrada "Snaga izvrsnosti" te razgovarale o svojim iskustvima. Ugodno druženje pokazalo je svu raskošnost izvrsnosti žena iz ovog grada ali i njihove vizije za bolje sutra. 

Energične žene koje su ispričale svoje priče o uspjehu i životu pokazale su i ovaj put da bi  lista nominovanih za nagradu mogla biti popunjena samo Tuzlankama. 

Inspirativne priče o uspjehu ali i teške  o preprekama s kojima su se žene susretale tokom svog profesionalnog i privatnog života obilježili su ovu veče i svakako inspirativne jedne drugima. 

Pored toga što su učesnice druženja zaključile koga i zbog čega će nominovati za "Snagu izvrsnosti" istakle su kako je inicijativa Udruženja poslovnih žena u BiH upravo ono što je nedostajalo u ovoj zemlji a i to da se svakako moraju sretati češće i podržati jedna drugu. 

Vjerni sponzori nagrade "Snaga Izvrsnosti" i tokom ovog druženja bili su uz žene, učesnice su imale priliku osvježiti se vodom "Lejla" ali i dobiti skromne poklone Favede, Gracije  i Solane Tuzla. 

Udruženje poslovnih žena u BiH je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. 

 Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: Poduzetništvo, Nauka i obrazovanje, Društveni angažman, Mediji i kultura, Sport, Opstanak i Poljoprivreda. Do polovine  oktobra 2019. je otvoren Javni poziv za nominacije za nagradu, a nominirati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. 

Ovo je bilo posljednje druženje "Kafa u pet do pet" koje organizuje Udruženje poslovnih žena u BiH u ovoj godini. Do 15. oktobra otvorena je platforma za nominacije a od 16.10. 2019. za izvrsne, snažne žene biće moguće i glasati online.

I vi možete nominovati izvrsnu ženu i saznati više o nagradi na ovom LINKU.