Back

Kreativna radioica – Dekupaž za početnike

U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i TI“, Agencija ZEDA organizuje kreativnu radionicu „Dekupaž za početnike“.

Šta je to dekupaž? To je drevna vještina koja  dolazi sa Istoka i podrazumijeva isjecanje ukrasnog papira sa određenim motivima i njihovo ljepljenje na pripremljenu podlogu kutije/tacne/podmetače, a zatim i završno lakiranje. Dekupaž se izvodi  na podlogama od drveta, metala, stakla i keramike, a boje i motivi koji se mogu koristiti su bezbrojni. Dekupaž je tehnika koja na lak i  jeftin način predmetima vrlo brzo i lako može dati originalan izgled. Umjesto korištenja gotovih motiva sa slika i salveta, podlogu je moguće i ručno oslikati akrilnim bojama ili šablonima čime još više dobija na vrijednosti.

Ova radionica omogućit će učesnicima da nauče osnove dekupaž tehnike i da uz salvete, šablone, kistove, boje i ljepila obične predmete pretvore u atraktivne i unikatne.

Datum kreativne radionice: 14. decembra 2021.

Vrijeme: od 10:00 do 13:00

Rok za prijave je: 10.decembra 2021.

Radionica će se održati u zgradi Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat)

Da biste učestvovali na kreativnoj radionici trebate imati između 15 i 50 godina starosti, a prijaviti se možete ISKLJUČIVO putem linka 

Odlukom Agencije ZEDA učešće na radionicama se u četvrtom ciklusu simbolično naplaćuje, a na kraju projektnog ciklusa, novac prikupljen od učešća će se iskoristiti kako bi se na prigodan način nagradili učesnici koji su nakon učešća na radionicama pokazali najviši stepen primjene naučenog.

 

Cijena edukacije iznosi 10,00 KM i uplata se vrši putem računa Agencije ZEDA:

Broj računa: 1413555320019308

BBI banka dd Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Svrha: „Kotizacija za učešće na kreativnoj radionici”

 

Pozivamo sve vas koji želite naučiti tehnike kreativnog stvaranja da nam se pridružite i naučite nešto novo i kreativno.

 

Učesnicima će ovo biti prilika da ukoliko žele naučeno pretvore u hobi. Ko ima maštu, volju, ideju i podlogu kao što su kreativne radionice koje organizuje ZEDA, dobiva priliku koju može iskoristiti. Danas hobi, sutra posao. Mogu drugi, zašto ne možeš TI?!

 

Ovaj projekat finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica.

Kontakt osoba u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, detaljnije informacije možete saznati na 032 449 – 412.

Radujemo se druženju!

 

#prijavišese

#naučiš

#usavršiš

#ispromovišeš

#unovčiš

 

Budi kreativan i TI!