Back

Nadina Gradaščević: Lidership kao cjeloviti pristup životu i radu

Nadina Gradaščević je internacionalna konsultantica za razvoj biznisa i liderskih vještina. Obrazovanje, dugogodišnje iskustvo i kompetencije poslovne savjetnice, menadžerice u oblasti investicijskog bankarstva, stručnog predavača i poslovnog trenera, te eksperta za tržište kapitala je stekla u Europi i Americi. Svoju dugogodišnju karijeru je izgradila u Austriji i zemljama CEE/SEE. Vicepredsjednica je udruženja “Business Women of Bosnia and Herzegovina”, mentorica za razvoj biznisa i podršku ženama u biznisu, te mentorica za integraciju u privredne i društvene strukture u Austriji. 

Nadinu smo pitali o čemu će danas govoriti na Okruglom stolu  „Jačanje ženskog liderstva u BiH“?

"O značaju pozicioniranja žena u svim strukturama društva i kako motivirati žene da preuzmu vodeće uloge, da budu autentične i prezentne kao primjeri drugim ženama i da ohrabre buduće generacije mladih žena da se izgrade u izvanredne liderice, te da lidership kao cjeloviti pristup životu i radu učinimo atraktivnim za mlade generacije. O bitnosti umrežavanja, podrške i uspješnog upravljanja odnosima, kao ključnim resursima za profesionalni razvoj i poslovni uspjeh, te efikasnom networking-u, kao proces izgradnje i razvoja jake, korisne i održive mreže kvalitetnih kontakata."

Nadina Gradaščević trenutno vodi consultantsku firmu i podržava intenacionalne lidere, menadžere i timove na putu ka uspjehu nudeći cjelovita rješenja za održivi razvoj profesionalnih kompetencija, te efikasnu implementaciju stečenih vještina. Poslovno savjetovanje i rad s konjima predstavlja poseban pristup i metodu za razvoj lične i profesionalne izvrsnosti u liderstvu i biznisu, koje nudi i obavlja na prostoru Austrije i Španije.