Back

Njegovati inspirativnu žensku sinergiju

U pozitivnoj atmosferi i ugodnom ambijentu Code Hub-a Mostar održano je mostarsko druženje i prezentacija nagrade Snaga izvrsnosti. 

Mostarke je pozdravila Mirna Jelčić  direktorica Redah-a koja je kazala kako je ova nagrada potrebna našem društvu jer važno je da se žene razumiju i prepoznaju. Aida Zubčević predsjednica Udruženja poslovnih žena zahvalila se na gostoprimstvu i naglasila da i odziv mostarki na ovo druženje pokazuje kako je Mostar grad izvrsnih žena iz svih oblasti.

Dragana Grbić Hasibović, koordinatorica nagrade Snaga izvrsnosti predstavila je proces nominacija. 

Razgovaralo se  tokom druženja o tome koliko je žena u današnjem društvu izostavljena iz mnogih društvenih procesa. O borbi žena da to promijene ali i naporima koje svaka ulaže da bi se stanje u društvu promijenilo. Naglašeno je kako je nagrada Snaga izvrsnosti bila potrebna kako bi se priče žena pokazale javnosti te ukazalo na njihov doprinos kako u svakodnevnom životu tako i u postizanju velikih ciljeva i uspjeha. 

Žene moraju pomagati jedna drugu i Snaga izvrsnosti je upravo zbog toga bitna kako bi se  njegovala inspirativna ženska sinergija, zaključak je učesnica mostarskog druženja .

Udruženje poslovnih žena u BiH je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. 

Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: Poduzetništvo, Nauka i obrazovanje, Društveni angažman, Mediji i kultura, Sport, Opstanak i Poljoprivreda. Do polovine  oktobra 2019. je otvoren Javni poziv za nominacije za nagradu, a nominirati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. Po zatvaranju Javnog poziva slijedi ocjenjivanje pristiglih prijava kao i glasanje javnosti (online). 

I vi možete nominovati izvrsnu ženu i saznati više o nagradi na ovom LINKU.