Back

Organizacija Sarajevo Halal Fair

Cilj ovog memoranduma je unapređenje saradnje između Biznis foruma IDB-a i BBI banke u promoviranju investicijskih prilika i saradnje putem Sarajevo Business Foruma (SBF) i Sarajevo Halal Faira (SHF).

Naime, Memorandumom je dogovoreno da BBI banka u saradnji sa IDB-om u septembru organizira Međunarodni sajam halal industrije – Sarajevo Halal Fair (SHF), saopćeno je iz BBI banke.

Na sajmu će biti predstavljeni halal proizvođači iz regiona i svjetski distributeri iz halal industrije, te prezentirani potencijali i prednosti islamskog bankarstva.

Memorandum su u Džedi potpisali vršilac dužnosti direktora Islamske korporacije za razvoj privatnog sektora (ICD) pri IDB-u Muhamed Al Ammari, i predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić.

– Potpisivanje ovog memoranduma predstavlja korak naprijed prema efikasnijoj saradnji između THIQAH-e i BBI-a. Na ovaj način uspostavljena je platforma za poslovno umrežavanje koja će pomoći porastu prilika za strane investicije na globalnom nivou i generirati dobre prihode za domaće privrednike – izjavio je Al Ammari.

Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić istakao je da  će ova saradnja  pomoći domaćim kompanijama da se predstave na globalnom nivou.

Kazao je da je  Memorandumom  dogovoreno uspostavljanje poslovne saradnje putem Sarajevo Halal Faira i unapređenje saradnje kroz Sarajevo Business Forum na partnerskom pokretanju investicijskih i razvojnih projekata, pronalaženju i uspostavljanju kontakata između investitora, te posredovanja između članova BBI VIP Business Cluba i privrednika iz zemalja članica IDB, kao i Zajednice nezavisnih država (CIS).