Back

Pola miliona eura za turističke projekte

Navedenih 12 grantova čine prvu tranšu od planiranih 30 i više grantova koji će biti dodijeljeni u toku tri godine trajanja projekta razvoja i promocije turizma, koji provodi Vijeće za regionalnu saradnju, a finansira Evropska unija.

Projekt radi na razvoju zajedničke regionalne ponude kulturološkog i avanturističkog turizma, poboljšanju kvaliteta usluga i infrastrukture duž odabranih ruta, a kroz međunarodnu promociju i promociju unutar regiona i na povećanju broja turista koji posjećuju region.

Certifikate o dodjeli sredstava uručit će generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Goran Svilanović i direktorica za zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Evropske komisije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Genoveva Ruiz Calavera.

Predstavnici dobitnika bespovratnih finansijskih sredstava – koordinatorica programa nevladine organizacije EXPEDITO Tatjana Rajić i voditelj projekata u Fondu za razvoj zajednica Gramen Taraku, će predstaviti aktivnosti obuhvaćene njihovim projektima.

 Ceremonija uručenja certifikata o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava bit će održana u sjedištu Sekretarijata Vijeća za regionalnu saradnju u Sarajevu, najavljeno je iz Vijeća za regionalnu saradnju.