Back

Posao za 70 doktora medicine u Kantonu Sarajevo

 Ugovor su sa Službom za zapošljavanje potpisale zdravstvene ustanove koje su ispunile uslove za učešće na Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine po Javnom pozivu objavljenom 26.01.2018. godine i time podržale aktivnosti Službe u cilju smanjenja broja nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

Na ovom Javnom Pozivu kriterije za sufinansiranje zaposlenja doktora medicine ispunilo je 10 zdravstvenih ustanova, koje će zaposliti ukupno 70 doktora medicine sa evidencije nezaposlenih osoba Kantona Sarajevo.

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju, JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo je raspisala konkurs za javne i privatne ustanove da se prijave za učešće Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine prijavljenih na evidenciji nezaposlenih osoba Službe. 

Cilj programa je novo zapošljavanje i obezbjeđenje potrebne kvalifikacione strukture radne snage. Finansijska sredstva za ove namjene iznose 1.092.000,00 KM. Služba će zdravstvenim ustanovama koje su ispunile kriterije Javnog poziva, mjesečno, 12 mjeseci, refundirati sredstva u iznosu od 1.300 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaće i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.