Back

Snaga izvrsnosti u Zemaljskom muzeju BiH

Druženje  "Kafa u 5 do 5" u Zemaljskom muzeju BiH okupila je članice Udruženja žena za održivi razvoj „Vakat“ iz Jezerskog – Bosanska Krupa. 

Članice ovog udruženja posjetile su Sarajevo kako bi bolje upoznale glavni grad i njegove  kulturno-historijske znamenitosti. Bila je to prilika i da se upoznaju sa konceptom i idejom nagrade Snaga izvrsnosti. 

U izvrsnom okruženju Zemaljskog muzeja BiH izvrsnim ženama iz Jezerskog nagradu je predstavila Dragana Grbić Hasibović. Posebno je članicama UŽZOR Vakat Jezerski-Bosanska Krupa bila interesanta činjenica da je kroz kategorije u kojima se traže izvrsne, prepoznata i poljoprivreda. Naime većina ovih žena upravo se bavi poljoprivredom. 

Tako je predsjednica UŽZOR Vakat Jezerski-Bosanska Krupa Suada Harčević zahvalila Udruženju poslovnih žena u BiH na ovoj nagradi, rekla kako je sigurna da mnogo žena u našoj zemlji zaslužuje ovu nagradu kao i  sve članice njenog udruženja. Obećala je i da će nominacije iz Bosanske Krupe sigurno pristizati narednih dana.

Ovu priliku Udruženje poslovnih žena u BiH iskoristilo je da predstavi i svoje druge projekte; Akademiju poduzetništva žena, BH Treasures, Dane poduzetništva i druge. 

Predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević zahvalila se na interesovanju članica ovog udruženja za programe i projekte koje Udruženje poslovnih žena u BiH provodi ali i pozvala ih da se uključe u sve njih a posebno da iskoriste sve kapacitete ovog Udruženja kako bi dostigli zajednički cilj a to je osnažene žene u cijeloj BiH.

Visoke temperature ovog ljetnog dana nisu smetale ovom druženju, jer je za osvježenje bila zadužena voda Lejla, inače sponzor nagrade Snaga izvrsnosti.