Back

Utemeljeno Gospodarsko vijeće Brčko distrikta

 Voditeljica Pododjela za gospodarski razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Amra Abadžić pojasnila je kako u Gospodarskom vijeću sudjeluje 21 predstavnik, od kojih 11 dolazi iz privatnog sektora, što će, naglasila je, dodatno dati učinkovitiji način rješavanja problema u gospodarstvu.

 "U Gospodarsko vijeće svi su uključeni – Gospodarska komora, Udruga poslodavaca, sindikat, civilno društvo, Vlada Brčko distrikta, institucije, i svi su na jednom mjestu gdje identificiramo problem. Danas smo stvorili sve preduvjete da službeno počnemo s radom i čeka nas mnogo zadaća, a među njima je i kako zadržati mlade u Brčko distriktu", kazala je Abadžić.

 Predsjednik Gospodarske komore Brčko distrikta BiH Jelenko Ilić ocijenio je Gospodarsko vijeće jako važnim tijelom koje ima zadaću raditi prvenstveno na unaprjeđenju gospodarskog ozračja, te dodao kako postoje mnoge inicijative i kako se trebaju iskoristiti svi potencijali za razvoj Brčkog.

 Na sjednici je za predsjednika Gospodarskog vijeća imenovan  gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, a za potpredsjednika Ševal Suljkanović. Usvojen je i Poslovnik o radu Gospodarskog vijeća te predložene inicijative za daljnje djelovanje.

 Predstavljen je i značaj uspostave funkcionalnog javno-privatnog dijaloga, prezentirane su dosadašnje aktivnosti koje je Pododjel za gospodarstvo Brčko distrikta BiH proveo u suradnji s EU ProLocal programom, te su definirane najznačajnije inicijative koje će biti tema razmatranja na sljedećem sastanku, a sve u cilju prevladavanja nedostataka tržišta, poboljšanje konkurentnosti poslovanja i stvaranje poslovnog ozračja na teritoriju Brčko distrikta BiH.

 Gospodarsko vijeće Brčko distrikta BiH osnovala je Vlada Brčko distrikta BiH u suradnji s Programom za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU ProLocal, saopćila je Vlada Brčko distrikta