Back

Za pisanje projektnih prijedloga za zaposlenike malih i velikih preduzeća

 Imate ideju, čuli ste za lokalne fondove, lokalna zajednica je objavila javni poziv za finansiranje projektnih prijedloga, naučite pisati projekte i odgovorite na sve zahtjeve!

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine sa partnerima Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Energisom organizuje besplatan trening za pisanje projektnih prijedloga, koji će se održati od 12 do 13. maja 2022. godine u Hotelu Casablanca, Mravinjac (Goražde).

Cilj treninga je da učesnicima pruži osnovna znanja o projektnom planiranju, procesu izrade projektnih prijedloga, načinu formulisanja projektne ideje, te upoznavanje sa projektnim elementima.

Trening je namijenjen privrednicima, menadžerima malih i srednjih preduzeća i svima onima koji teže razvoju svog poslovanja. Realizuje se u okviru projekta „ENHANCE“ koji se implementira u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020, sa ciljem jačanja ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Zainteresovani polaznici trebaju ispuniti online obrazac prijave koji se nalazi na linku: POZIV NA TRENING ZA PISANJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA ZAPOSLENIKE MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA (google.com) najkasnije do 11. maja 2022. godine. Broj mjesta je ograničen.

CERTIFIKAT o učešću na treningu ćemo učesnicima dostaviti nakon održanog treninga.