Back

Zvanično formiran još jedan klub – Klub za podršku poduzetništva žena u Kreševu

Zvanično formiran još jedan klub - Klub za podršku poduzetništva žena u Kreševu

Danas je u Kreševu zvanično formiran još jedan klub – Klub za podršku poduzetništva žena Kreševo. Registrovanih žena, poduzetnica ima 45, a danas ih je večina prisustvovala sastanku, dok neke ipak nisu mogle doći radi poslovnih obaveza – ali će, kako su same kazale, srdačno pristupiti klubu čim prije budu mogle.

Izabrano je rukovodstvo gdje je za predsjednicu novonastalog kluba, jednoglasno izabrana Irena Miličević Vukoja, mlada poduzetnica rodnog Kreševa, koja je iskreno izrazila želju da pomogne svom gradu i poduzetnicama u njemu. Izabrane su i dvije podpredsjednice, poduzetnice, Nikolina Ban i Marija Miličević.

Načelnik Renato Pejak, također je prisustvovao sastanku, gdje je podržao ideje, buduće korake i planove, nakon čega je potpisao Deklaraciju o osnivanju kluba.

Svojim dolaskom i obraćanjem, podršku i vjeru u rad kluba, pružile su Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, Dženisa Delalić, voditeljica projekta, Vera Bujak, članica udruženja i upravnog odbora kao i Vikica Šunjić, zamjenica direktorice Gender centra FBiH.

Oko 30ak prisutnih poduzetnica, imalo je priliku da se međusobno upoznaju, predstave svoje biznise, proizvode i usluge te podijele iskustva, kontakte ali i brige i nedaće sa kojima su se susretale i još uvijek se susreću. Među najčešćim i najvećim problemima, istakle su rad na crno – nelojalnu konkurenciju i nedostatka poticaja.

Pohvalile su odnos načelnika i njegovih saradnika prema njima, jer su istakle da im opština nikada nije otežala niti bila prepreka do cilja.

Sastanak je održan u kreševskom restoranu “Ribnjak”, čija je vlasnica članica kluba. Ustupila je prostor, što je dobar, startni pokazatelj želje za međusobnom podrškom i saradnjom.

Review
5
ok