Back

Akademija poduzetništva žena prilika za uspješan biznis

Prva Info sesija o Akademiji poduzetništva žena uspješno održana u Novom Gradu uz prisustvo više od 50 zainteresovanih poduzetnica.

U velikoj sali Općine Novi Grad uspješno je održana  Info sesija, gdje su poduzetnice i one koje to žele, biti mogle čuti šta je to što Akademija nudi. 

Na samom početku prisutne je pozdravila  šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj Općine Novi Grad te naglasila da je Udruženje poslovnih žena u BiH koje je pokrenulo ovu Akademiju siguran partner te da Općina daje svoju podršku ovom i ovakvim projektima. Ohrabrila je prisutne da se prijave na Akademiju jer tako će sigurno uspjeti u poslu.

Pozdravnu riječ održala je i predsjednica Udruženja Aida Zubčević koja je govorila o Udruženju i onome što članice ovog udruženja rade. Poželjela je prisutnima da uspiju u svojim namjerama te da je Udruženje poslovnih žena tu da im pomogne kroz ovaj i ovakve projekte koje kontinuirano provodi.

Prezentaciju Akademije poduzetništva žena održala je koordinatorica projekta Dženisa Delalić. Prisutne su se potom predstavile sebe i svoje biznise ili ono što bi željele da pokrenu. 

Ohrabrenje prisutne poduzetnice dobile su i od predsjednice Skupštine Udruženja poslovnih žena BiH Fadile Milavice i članice UO Udruženja poslovnih žena BiH Kristine Miklavičić koje su iznijele svoje primjere pokretanja, očuvanja i unaprijeđenja svog privatnog biznisa. 

Inače, Akademiju je pokrenulo Udruženje poslovnih žena u BiH u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Namjenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise, a žive i rade u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom Kantonu.

Pored ove uskoro će biti održane još tri Info sesije i to :

Općina Vogošća 20.11.2018. mala sala III sprat od 13-15 h

Općina Široki Brijeg 21.11.2018. Gradska Vijećnica od 12- 14 h

Općina Ljubuški 21.11.2018. Gradska Vijećnica od 19 h.

Više o Akademiji poduzentištva žena te kako da se i vi prijavite saznajte  putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/ ili  Web stranice Udruženja poslovnih žena u BiH.