Back

Uspješno nastavljena edukacija

U Općini Novi Grad održana je četvrta edukacija Akademije poduzetništva žena.

Polaznice Akademije poduzetništva žena imale su ovaj put  priliku čuti sve o temi marketinga i prodaje ali i postaviti pitanja i tražiti savjete za svoje biznise iz ove vrlo bitne oblasti za uspjeh svakog biznisa. 

Predavač, Feđa Begović, marketing i trade ekspert iz USAID/Sweden FARMA II,  na interesantan i inovativan način približio je polaznicama osnovne pojmove ali i pokušao dati odgovore i savjete.

Dženisa Delalić, voditeljica projekta Akademije poduzetništva žena naglasila je kako je ovaj modul edukacije dodatno polaznicama dao motiva, ideja ali i konkretnih alata za njihov budući rad. Posebno je istakla podršku Općine Novi Grad pri organizaciji i održavanju edukacija za polaznice iz Kantona Sarajevo.     

Inače, Akademiju je pokrenulo Udruženje poslovnih žena u BiH u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Namjenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise, a žive i rade u Zapadnohercegovačkom i Kantonu Sarajevo.

Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden FARMA II (Projekat razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Donator projekta je Federalni zavod za zapošljavanje.