Back

Amra Nahić iz Bosanske Krupe

Posao kojim se bavim, jedinstven je koncept koji objedinjuje um, duh i tijelo na jednom mjestu – istakla nam je Amra Nahić, vlasnica i osnivačica Holistic Wellness&Beauty studija u Bosanskoj Krupi. Dodatne titule su i bachelor prava, wellness terapeut, certificirani praktičar energetske tehnike (Access Conscioussness), edukatorica za Holistic Wellness masažu, ali i supruga i majka dvanaestogodišnje djevojčice.

Srednju Medicinsku školu i Pravni fakultet – završili ste u Bihaću? Niste nastavili tim putem prava?

Nakon fakultetskog obrazovanja, put sam nastavila u svijetu alternativne medicine i estetske medicine. Neophodno je bilo educiranje u poljima iz energetske psihologije, wellness programa i na kozmetičkim poljima s naglaskom na njegu lica i tijela. Certificirani Bars praktičar, postala sam 2018. godine od kada se i bavim energetskim radom.


Kada ste počeli aktivno da se bavite ovim poslom, koji, kako kažete – ujedinjuje um, duh i tijelo?

Poslovima na polju estetike, kozmetologije, wellnessa i energetske psihologije, aktivno se bavim od 2016. godine. Petogodišnje iskustvo, donijelo mi je mogućnost da proširim svoje tadašnje znanje te da unaprijedim svoj biznis, za nivo više. Moj cilj je bio, da u svom studiju, koji postoji od 2019. godine, ujedinim usluge duhovnog zdravlja i ljepote što i jeste napredovanje u radu na principu um, duh i tijelo kao jedinstvena cjelina.

Koji je Vaš moto ili moto studija i koje je značenje njegovog imena?

Vodimo se: Holistic Wellness & beauty – gdje zdravlje i ljepota su neraskidivo povezani. Naziv Holistic, nije se slučajno desio, kao ni sam logo. Holistic znači jedinstvenost, sveobuhvatnost – što i jeste ono od čega polazim, da sve objedinim na jednom mjestu. Logo predstavlja zlatnu ruku koja izlazi iz lotosa. Simbolika je ta, što svi moji klijenti, kada odlaze od mene, na kraju kažu kako imam zlatne ruke. To je jedna od titula koje mnogo, ako ne i najviše znače. Inače, lotos je cvijet koji se izdigao iz blata i koji pluta po mulju ali je i dalje savršeno čist… Tako su nastali naziv i logo.

Jedina ste, koja se, u Bosanskoj Krupi, bavi ovakvom kombinacijom posla, tačnije, koja ima studio za ujedinjene uma, duha i tijela?

Tako je. Moj san i plan nikada nisu bili da imam klasični salon. Bosanska Krupa je malo mjesto i nije se često moglo čuti da neko spominje ovakve “svjetske stvari”. Moj studio nije tu radi neke slučajnosti, nego je ishod želje za povezanošću mojih klijenata i mene. Sve je i počelo kada sam poželjela biti doprinos drugima, podijeliti znanje i pomoći, makar jednom biću da lakše, a samim tim, bolje živi. Inače, moj salon je jedini u USK, a i šire. Koliko sam upućena, možda i jedina u BiH, koja je sve objedinila na jednom mjestu.

Možete li ukratko objasniti srž energetskog rada i Bars tretmana?

Bars kao nova dimenzija zdravlja. Svakodnevno svjedočim koliko je Bars djelotvoran tretman, koji je mnoge osobe učinio sretnijima, djecu oslobodio strahova, koliko njih samo bolje spava… Pripada setu tehnika koji se naziva pristup svjesnosti (Access Consciousness) pomoću kojeg možemo da promijenimo svaki segment kojim nismo zadovoljni. Osnova je Bars tehnika, tačnije 32 tačke na glavi, a polje primjene je veoma široko. Najkraće rečeno – energetska tehnika kojom dovodimo um, duh i tijelo u balans, jer energetska smo bića i sve oko nas je energija. Bars tretman je kao dodir koji oslobađa i dovodi do većeg nivoa lakoće i jasnoće. Aktiviranje barsa, tačaka koje se nalaze na našoj glavi, podsjeća na ulazak u procesor kompjutera i brisanja svih neželjenih datoteka i informacija nepovratno. Što ih više izbrišeno, to više prostora imamo da kreiramo ono što istinski želimo.

 

 

Zahvaljujući povratnim informacijama klijenata, koji je zaključak nakon odrađenih tretmana?

Na temelju njihovih reakcija, a korištenjem naših usluga, rezultati su najprisutniji kod otklanjanja dugoročnih bolova, pritisaka, javlja se osjećaj lakoće, vidno smanjena depresija, anksiozna stanja, panični napadi, strahovi… Poboljšano opšte stanje, san, harmoničnost… Unaprijedio im se svakodnevni život, kako psihički, tako i fizički. Naglašavam da su posebni rezultati uočeni kod djece sa deficitom pažnje sa ili bez hiperaktivnosti tzv. ADHD.

Ni Vaš biznis nije zaobišla pandemija, ali niste posustali?

Ono što nas je održalo u doba Korone, jeste vjera da će sve proći – da su promjene na globalnom nivou i da moramo ostati “hladne glave” sa prioritetom da, najprije, sačuvamo svoje i fizičko i mentalno zdravlje/stanje, te da ćemo, ukoliko u tome uspijemo, sve drugo izgraditi, na, možda još većem nivou. Ne kažem da je to lagano ostvariti, ali smatram da su naš stav i percepcija svega, od presudnog značaja. Nekome su ovo bolja, nekome gora vremena – mnogo toga je do našeg stava. I dalje ulažem u svoje znanje, a klijente dočekujem i ispračam sa osmijehom. 

Svoje znanje dijelite i prenosite na druge?

Nakon petogodišnjeg iskustva, došlo je do realizacije ideje o širenju znanja i prenošenja istog na druge. Iza mene je preko 900 urađenih specijaliziranih holističkih  masaža sa 90% pozitivnim ishodom. Edukacija nudi teorijski dio i praktični dio – koji uključuje rad na modelu. Certificirana je na način da tehniku izvodite prema specijaliziranim pravilima i tehnikama. Ukoliko sebe vidite u svijetu wellnessa ili imate određena znanja koja želite unaprijediti ili čak započeti svoj “posao” – dobro mi došli.