Back

Danas otvorena izložba Tamare Vučinić

Unutrašnjost Kulturno sportskog centra u Vogošći, danas i naredna tri dana, biti će obogaćena i uljepšana umjetničkim radovima, slikama umjetnice Tamare Vučinić. Izložba je otvorena danas, a svi ljubitelji umjetnosti i boja, imat će priliku da slike vide do utorka, tačnije 22. juna.

Tačno u podne, izložbu je otvorila Dragana Grbić – Hasibović, Tamarina prijateljica koja svako djelo poznaje kao da je njeno. Istakla je da umjetnica ne voli pričati o sebi jer njena djela pričaju njenu ljubav, emocije, stanja…

I zaista je tako. Svaka slika ima svoju priču i poruku koja nađe put do posjetitelja/ke izložbe, a nerijetko i vlasnika/ce. Izložba i slike nemaju posebne nazive, ali imaju mnogo toga za ispričati.

Vrijedi spomenuti da je izložba prodajnog karaktera, te ako trebate poklon za nekoga ili sebe – zidovi su monotoni, pusti i usamljeni, onda su Tamarina djela upravo ono što vam treba, kako bi nabrojano postalo suprotno. 

Nedavno, Tamara objavi jednu sliku u procesu i napisa: Ovako počinje… Poslije ni ne znam kako će izgledati, samo zakoračim i krene kao centrifuga…

Mnoge od tih centrifuga, danas su plijenile pažnju i izazvale radost zbog šarenila i osjećaja da ste u zemlji čuda – lijepih, šarenih čuda.

Hvala Tamara. I dalje nas podsjećajte kako Vaša djela i boje umiruju dušu, izazivaju mir i čine nas šarenijima 🙂