Back

Dani poduzetništva žena 2018

 „Dani  poduzetništva žena“ svake godine okupe oko 200 poduzetnica iz BiH i regiona ali i menadžerice, direktorice ali i donosioce odluka sa svih nivoa od lokalne zajednice do državnog nivoa kao i vladinog i nevladinog sektora, predstavnika EU i drugih međunarodnih diplomatskih i nevladinih predstavništava. Razmjena iskustva,razgovori o bitnim segmentima poduzetništva te  uspostava saradnje osnovni su ciljevi „Dana ženskog poduzetništva“. Sada već prepoznatljiva manifestacija “Dani ženskog poduzetništva” neizostavan je termin koji je mnogim poduzetnicama mjesecima ranije u poslovnom klanendaru. 

„Dani  poduzetništva žena 2018“ će se održati 23. i 24.aprila ove godine i ponovo će se bazirati na promociju i poboljšanje uslova za poduzetništvo žena kao i poduzetništvo uopšte, te  unapređenje ekonomije. Kroz seriju panela, na kojima će kao i do sada učestvovati vrhunski eksperti.

 „Dani  poduzetništva žena 2018“ ove godine poseban naglasak staviće na teme: 

Žena u ruralnim područjima, s posebnim naglaskom na poljporivredu i turizam,

Žena i njena uloga u sektoru Informacionih Tehnologija (IT),

Proaktivna uloga lokalne zajednice u podršci ženskog poduzetnišva

Pored toga biće organizovani B2B sastanci kojima će priliku imati prisustvovati svi učesnici/e koji dolaze iz cijele BiH ali i regiona, Turske, Austrije… Što i ovogodišnje „Dane poduzetništva žena“ čini najvećim Poslovnim forumom poslije Sarajevo Biznis Foruma.

Udruženje poslovnih žena u BiH ove godine će, pored ovih aktivnosti tokom „Dana  poduzetništva žena 2018“ predstaviti i dva velika projekta na kojima je vrijedno radilo protekle godine i koji će u budućnosti napraviti veliku razliku u odnosu prema ženskom poduzetništvu u BiH te zasigurno promovisati i pomoći svim poduzetnicama ali i ekonomskom napretku BiH u predstojećem periodu.

Sve su to razlozi da se i ove godine pridružite „Danima  poduzetništva žena 2018“ i budete dio promjene i napretka.  

 Ukoliko želite učestvovati možete se prijaviti na ovom linku