Back

Delegacija Parlamenta Republike Azerbejdžan u posjeti BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić je upoznao delegaciju Parlamenta Republike Azerbejdžan sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH. Zvizdić je istakao da su odnosi dvije zemlje dobri i da se kontinuirano unapređuju. Upoznao je goste sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i rekao da Bosna i Hercegovinu ima dva glavna vanjsko-politička prioriteta, a to su evropske i euroatlantske integracije. Istakao je da je BiH u posljednje tri godine napravila značajne iskorake na postizanju socijalnoekonomskog napretka društva i pozvao privrednike iz Azerbejdžana da nastave da ulažu u BiH, naglašavajući da su vlasti u našoj zemlji spremne i otvorene za unapređenje ekonomske, trgovinske, političke i diplomatske saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić i članovi delegacije Parlamenta Azerbejdžana su se saglasili da postoji veliki prostor za razgovore i saradnju na svim nivoima i da oni trebaju biti češći, što će doprinijeti boljem razumijevanju i unapređenju odnosa između BiH i Azerbejdžana.

Sastanku su prisustvovali i Eldar Hasanov, ambasador Republike Azerbejdžan u BiH, Elnur Guliyev, savjetnik u Diplomatskoj Misiji Republike Azerbejdžan i Elshad Eyvazli, književnik i autor knjige "Djeca koja nisu odrasla".