Back

Izlagači iz BiH promoviraju bh. turizam na jednom mjestu

Ova znamenita poslovna manifestacija u regionu, koja svake godine privuče na desetine hiljada posjetilaca postajući tako svijet u malom, najveći je regionalni sajam turizma.

Među brojnim izlagačima na sajmu, u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo, na štandu od 116 kvadratnih metara, turističku ponudu Sarajeva predstavljaju izlagači iz Kantona Sarajevo, ali po prvi put dosad zajedno s predstavnicima turističkih zajednica iz Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog, Srednjobosanskog te Zeničko-dobojskog kantona, zahvaljujući čemu će svi gosti štanda moći dobiti kompletniju sliku Bosne i Hercegovine.

Turistička zajednica KS ovim nastupom nastavlja sa svojim promotivnim aktivnostima, čiji je cilj ukazati na raznoliki turistički sadržaj bh. prijestolnice i njene okoline, istovremeno pokazujući inicijativu za okupljanjem svih turističkih aktera iz Federacije BiH na jednom mjestu i na zajednički nastup.

Pojavljivanje na sajmu turizma na ovaj način nije prošlo nezapaženo među brojnim posjetiteljima, koji su bez skrivanja pokazivali oduševljenje što se i turizam BiH konačno uspio predstaviti na jednom mjestu.

Štand su u toku prvog dana posjetili potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Rasim Ljajić, te ambasador BiH u Srbiji Lazar Mirkić.