Back

Erasmus za mlade poduzetnike/ce

Erasmus za preduzetnike/ce je program razmjene namijenjen preduzetnicima/ama koji finansira Europska unija. Program vam pruža mogućnost boravka kod iskusnog/e preduzetnika/ce u nekoj od  država učesnica projekta. Učešćem u ovom projektu dobijate mogućnost da razvijete vještine i steknete  znanja koja su vam potrebna za razvoj vašeg biznisa. Vaš boravak u inozemstvu može trajati od jednog do šest mjeseci a troškovi razmjene kao što su prevoz, smještaj i hrana će biti pokriveni u vidu mjesečnih naknada čija vrijednost zavisi od države u kojoj će razmjena biti izvršena.

Zašto učestvovati u razmjeni?

Ako želite postati preduzetnik/ca ili ste to postali/e u zadnje 3 godine, nalazite se pred ključnim odlukama koje će definisati budućnost vašeg biznisa. Učenje kroz rad na konkretnim projektima, zajedno s iskusnim poduzetnicima/ama će vam pružiti odgovore na sva vaša pitanja i pripremiti vas za uspješno vođenje vlastitog biznisa.

U sklopu razmjene ćete imati mogućnost da: razvijete poslovne kontakte u inostranstvu, usavršite vještine koje su vam potrebne za poslovanje, upoznate strano tržište i njihove načine poslovanja,  otkrijete mogućnost saradnje između vašeg i domaćinskog (host) preduzeća, upoznate uspješne poslovne ljude i dobijete financijsku potporu programa Europske komisije.

„Žene za Žene International“  je kontakt tačka  (IO) za Bosnu i Hercegovinu. Nakon što ispunite svoju online prijavu i budete primljeni/e u program, „Žene za Žene International“ će vam pružiti  podršku i pomoć u pronalasku vašeg domaćina i pomoći u procesu priprema za odlazak na razmjenu. Tokom boravka u inostranstvu biti će vam na raspolaganju i praktična pomoć kako bi vaše iskustvo na Erasmus razmjeni bilo potpuno.

Uvjete ispunjavate ako:

  • Želite postati preduzetnik/ca i čvrsto ste odlučili/e pokrenuti firmu ili ste preduzetnik/ca koji/a je pokrenuo/la vlastiti biznis u posljednje tri godine.
  • Imate konkretnu projektnu ili poslovnu ideju koju želite realizovati.
  • Možete jasno pokazati svoju motivaciju i volju za ulazak u poslovni odnos sa iskusnim preduzetnikom/com iz druge zemlje učesnice programa.

Prijaviti se možete na linku: https://webgate.ec.europa.eu/erasmusentrepreneurs/index.cfm?fuseaction=app.welcome

Za sva pitanja koja imate pišite nam na: general@zenezazene.ba

*Dobna granica za prijavu na ovu razmjenu ne postoji samo je bitno da ispunjavate sva tri navedena uvjeta.