Back

Info sesija održana u Vogošći

U zgradi Općine Vogošća održana je druga info sesija gdje je poduzetnicama, i onima koje to žele postati, predstavljena Akademija poduzetništva žena.

 
Prisutne je pozdravila predsjednica Skupštine Udruženja poslovnih žena u BiH Fadila Milavica. Ona je naglasila kako je Udruženje napravilo veliki posao kada je riječ o promociji poduzetništva žena te ohrabrila učesnice da nastave putem koji su izabrale, a posebno jer će kroz Akademiju dobiti potrebno znanje za vođenje sopstvenog biznisa. Naglasila je kako je izuzetno vrijedno mentorstvo koje Akademija planira za sve polaznice. 
 
Prisutne su ohrabrenje dobile i od Dragane Grbić Hasibović koja je  ispričala svoj ulazak u svijet poduzetništva.
 
Inače, Akademiju je pokrenulo Udruženje poslovnih žena u BiH u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Namjenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise, a žive i rade u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom Kantonu.
 
Prisutnima se obratila i Andrea Pandurević ispred Federalnog Zavoda za zapošljavanje koja je izrazila zadovoljstvo što je Zavod podržao Akademiju ali je i pozvala prisutne da prate i apliciraju i na druge pozive Zavoda jer je fokus ove institucije upravo na start up-ima i samozapošljavanju. 
 
Podršku Akademiji dao je i USAID/Sweden FARMA II projekt. Predstavnica ovog projekta Lejla Polimac Čizmo naglasila je kako su ovakve edukacije od ključnog značaja za one koje pokreću svoje poslovanje te kako su se zbog kvalitete i onoga što obećava Akademija odlučili podržati je. 
I prisutne učesnice na Info sesiji su predstavile sebe i svoje biznise ili ono što bi željele da pokrenu.  

A, sutra (21.11.) će biti održane još dvije Info sesije i to u Gradskoj Vijećnici Općine Široki Brijeg od 12h i u Gradskoj Vijećnici Općine Ljubuški od 19 h.

Više o Akademiji poduzentištva žena te kako da se i vi prijavite saznajte  putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/ ili  Web stranice Udruženja poslovnih žena u BiH.