Back

Osnaživanje poduzetnica kroz projekte razvoja tradicionalnih proizvoda

 U EU info centru Udruženje poslovnih žena i Delegacija EU u BiH obilježili su 19.11. Međunarodni dan poduzetništva žena sa članicama udruženja iz cijele BiH. Njihovi proizvodi, rađeni na tradicionalne načine, biće  dio Izložbe kulturnog naslijeđa koja će se održati 5.decembra. 

Tako je ova prilika iskorištena i da se potpišu sporazumi o saradnji ovih vrijednih žena i Udruženja poslovnih žena u BiH na projektu BH TREASURE i Izložbi kulturnog naslijeđa BiH čime će zajednički obilježiti i Evropsku godinu kulturne baštine.

Prisutne je pozdravila Jamila Milović Halilović, šefica press ureda EU u Sarajevu. Kazala je kako je Delegacija EU u BiH ponosna na činjenicu da će biti pokrovitelj Izložbe kulturnog naslijeđa u BiH prije svega zbog činjenice da to što žene proizvode u BiH jeste dio tradicije i na pravi način prikazuje baštinu naše zemlje ali i cijele Evrope. 

Zaželjela je sreću u daljnjem radu svim poduzetnicama te kao uspomenu na današnji sastanak poklonila u ime EU delegacije  prisutnima maramu u bojama i sa logom EU.

Predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević zahvalila se poduzetnicama što učestvuju u ovim važnim projektima i izrazila nadu da će ubuduće sve više biti onih koje će se upustiti u poduzetničke vode. 

Pojasnila je kako Udruženje poslovnih žena u BiH u okviru svoje misije upravo radi na osnaživanju žena a u isto vrijeme na očuvanju tradicionalnih vrijednosti, to jeste proizvoda BiH.