Back

Konferencija “Osnažene žene za snažne zajednice” Kiseljak 2021.

O problemima poduzetništva žena, nikada nije dovoljno niti suvišno pričati, pisati, pitati… Tim povodom, ali i na Svjetski dan poduzetnica koji se obilježava 19. novembra, Udruženje poslovnih žena u BiH organizovat će konferenciju “Osnažene žene za snažne zajednice” Kiseljak 2021

Tokom konferencije, bit će održana tri panela. Gosti i učesnici, obradit će aktuelne teme, pitanja i probleme ženskog poduzetništva. Jasnim odgovorima se nadamo od strane nižih, srednjih i viših nivoa vlasti. Prva obraćanja pripala su Mladenu Mišuriću – Ramljaku, načelniku općine Kiseljak, Aidi Zubčević, predsjednici Udruženja poslovnih žena u BiH, Vjekoslavu Vukoviću, doprijedsjedniku Vanjskotrgovinske komore BiH, H.E. Christine Toudic, ambasadorici Francuske u BiH i Fadilu Novaliću, premijeru Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvi panel “Kreni”, tiče se lokalne samouprave i bit će fokusiran na set socijalnih pitanja, zaposlenih majki, šifrarnika i ostalih srodnih poduzetničkih problema. Panelisti će biti Branka Aralica, direktorica Mrežnog inkubatora Slovenije, Stjepan Dujo, nečelnik općine Novi Travnik i Džeraldina Miličević, pomoćnica načelnika općine Zavidovići, dok je moderatorica Kristina Josipović, predsjednica Kluba za podršku poduzetništva žena Kiseljak.

U drugon panelu “Razvoj”, aktivno će sudjelovati predstavanici srednje razine vlasti, a povodom diskusije o regionalnim povezivanjima, sivoj ekonomiji i sl. Panelisti su Adnan Delić, ministar privrede KS i Nisvet Hrnjić, ministar privrede SBK, a moderatorica će biti Gabrijela Rijić, istaknuta poduzetnica iz Novog Travnika.

Treći panel “Održi” rezervisan je za federalni nivo vlasti, a u vezi sa korona zakonima, grantovima i poticajima za žene, zakonskim rješenjima, minimalnim platama, fiskalnim nametima… Panelisti su Amir Zukić, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje FBiH i Aida Soko, savjetnica premijera Fadila Novalića, uz moderatoricu Aidu Zubčević iz Sarajeva, predsjednicu udruženja.

Bit će i vrijeme rezervisano za opušteniji dio uz pozitivne priče uspješnih poduzetnica.

Dan prije konferencije, tačnije u u srijedu, 18. novembra, bit će održana i radionica za predsjednice Klubova za podršku ženskog poduzetništva “Jačanje vještina predsjednica Klubova u oblasti strateškog planiranja i izrade budžeta”.

Ukoliko želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail na: info@upzbih.ba. najkasnije do utorka, 16. novembra. Broj učesnika je ograničen, kako zahtijevaju epidemiološke mjere.