Back

Kroz javne radove 386 nezaposlenih osoba,dobiće posao na dva mjeseca

Na raspisani javni poziv prijavilo se 25 poslodavaca koji su kroz svoje projekte iskazali potrebu za angažovanjem 555 osoba. Uslove javnog poziva ispunila su 22 poslodavca, među kojima su: JU Dom zdravlja KS, KJKP Tržnice-pijace, JP Ilidža, KJKP Park, Sarajevoputevi d.d.,  Crveni križ, općine Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Novi Grad i Novo Sarajevo, kod kojih će kroz javne radove biti angažovano 386 nezaposlenih osoba, na period od dva mjeseca.

Za Program javnih radova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo izdvojila je 551.648,04 KM. Služba će poslodavcima koji su obuhvaćeni programom refundirati sredstva u mjesečnom bruto iznosu od 714,57 KM po angažovanoj osobi, a svi drugi eventualni troškovi padaju na teret poslodavca.

Cilj Programa javnih radova je stimulisanje zapošljavanja teško upošljivih kategorija nezaposlenih osoba na poslovima uređenja okoline, izgradnje i sanacije infrastrukture, socijalne zaštite na području Kantona Sarajevo, zatim poslovima koji se odnose na kulturu, turizam i sajamske manifestacije, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.