Back

Lars-Gunnar Wigemark, specijalni predstavnik EU u BiH panelista na Danima poduzetništva žena 2018

Kako je to bilo i prethodnih i ove godine Udruženje poslovnih žena u BiH pozvalo je  vrhunske stručnjake i najviše predstavnike bh. vlada i stranih delegacija koji na ovaj ili onaj način donose odluke i barataju činjenicama koje su od važnosti za poduzetništvo, posebno za poduzetništvo žena. 

Tako će učesnice i učesnici Dana ženskog poduzetništva ovaj put imati priliku da u okviru panela posvećenom podršci lokalne zajednice ženskom poduzetništvu razgovaraju i sa Lars-Gunnar Wigemarkom, Specijalnim predstavnikom EU u BiH, te saznaju i razgovaraju o napretku naše zemlje u ovoj oblasti te onome što EU čini kako bi se dostigli njeni standardi. 

Pored Wigemarka, svoja iskustva podjeliće i drugi na ovom veoma bitnom panelu za razvoj privrede u našoj zemlji.  Ana Šebek, iz  Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, Huriye Serter, predsjednica Udruženja poslovnih žena IZIKAD  Izmir iz  Turske te Nadina Gradaščević, potpredsjednica udruženja “Business Women of Bosnia and Herzegovina” iz  Austrije govoriće o dostignućima poduzetnica u ovim zemljama ali i zakonskim riješenjima zemalja iz kojih dolaze a koja se tiču poduzetništva žena.

Razmjena iskustva,razgovori o bitnim segmentima poduzetništva te  uspostava saradnje osnovni su ciljevi „Dana poduzetništva žena“. 

Ukoliko još niste osigurali svoje učešće na Danima poduzetništva žena 2018. imate priliku to uraditi do 19. aprila.

Popunite jednostavnu aplikaciju na ovom LINKU, i pridružite se najvećem Poslovnom forumu u BiH nakon Sarajevo Biznis Foruma.

Kompletan program Dana poduzetništva žena 2018 pogledajte na stranici Udruženja poslovnih žena u BiH.