Back

Mostarski studenti turizma unapređuju turističku ponudu BiH

Natjecanje u biznis planiranju, prve generacije studenata Studija turizma Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, održat će se u sutra, 14. juna, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta od 10 do 14 sati. 

 Na natjecanju, studenti će imati priliku predstaviti svoje biznis ideje na kojima su radili proteklih par mjeseci te prijedloge za unaprjeđenje turističke ponude Bosne i Hercegovine.

 "Studij turizma pokrenut je ove godine, kao rezultat prepoznavanja turizma kao značajne privredne grane u Bosni i Hercegovini, a u cilju usklađivanja obrazovnog sustava s tržištem rada.

 Već prva generacija studenata pokazala je iznimnu zainteresiranost za praktično djelovanje, te u suradnji s nastavnim osobljem aktivno rade na primjeni teorijskih znanja u praksi, što će dodatno doprinijeti profiliranju sposobnih kadrova koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti", istaknula je voditeljica Studija turizma Irma Dedić.

 Povjerenstvo za ocjenjivanje čine Ivan Dodig, Josipa Terzić Rezić, Adi Đukić, Edin Džiho, Dženan Sarić i Avdo Halilović, priopćeno je sa Studija turizma.