Back

Nives Lovrić Grbić: Sve što proizvedemo u polju mora dobiti najveću dodanu vrijednost na izlazu

Nives Grbić Lovrić diplomirana je inženjerka mašinstva. U porodičnoj kompaniji radi od 1995. godine, a poljoprivredom se bavi cijeli svoj život. Specifičnost rada ove porodice  je naglasak na proizvodnji Premium bučinog ulja. U kompaniji se bavi prodajom i marketingom proizvoda.

Inspiraciju nalazi u raznolikosti i kvaliteti ekoloških proizvoda kompanije. Inače, ekološki proizvodi  čine oko 20 % proizvodnje. Uspjeh rada na kvaliteti proizvoda su prihvatila mnoga tržišta, tako da kompanija prodaje proizvode kako na domaćem tržištu tako i na inostranom. Izvoze na tržišta: USA, Rusija, Japan, Norveška, Švedska, Poljska, Malezija, Taivan i dr. 

Za svoje proizvode imaju Halal,Košer i Haccp certifikat.

Nives je i svoje slobodno vrijeme posvetila buči. Predsjednica je Udruge proizvođača buče i bučinog ulja Hrvatske koja okuplja 55 proizvođača buče i 8 pogona za preradu u bučino ulje.
 
Ovo Udruženje je vrlo aktivno u savjetodavnoj ali i naučnoj ulozi, sarađuje sa fakultetima i institutima. Pokretač razvoja i promocije bučinog ulja izvan granica Republike Hrvatske, svakako bi bilo i priznavanje Proizvođačke organizacije za buču i bučino ulje.
 
I vi se možete pridružiti “Danima poduzetništva žena 2018” .
 
Svoju prijavu za učešće možete poslati do  19.aprila 2018. Popunite jednostavnu aplikaciju na ovom LINKU
 
Kompletan program Dana poduzetništva žena 2018 pogledajte na stranici Udruženja poslovnih žena u BiH.