Back

Od nezaposlene žene do uspješne poduzetnice

Helenas.BiH u ponudi pored torbi ima i prateće modne dodatke. No, ove godine hit su njihove klompe koje osvajaju svijet te su jedini takav proizvod u državi. 

Riječ je o modelima koji su se mogli kupiti u nekim europskim i svjetskim državama, ali ne i u BiH, sve do sada jer ove klompe su rađene ručno od domaćeg drveta.

Proces plasiranja klompi na tržište krenuo je prije dvije godine, trebalo je zaokružiti cijeli sustav od dizajna do proizvodnje, danas s ponosom možemo reći da imamo svjetski proizvod izrađen od domaćeg drveta, a očekivano imamo i izvrsnu reakciju naših kupaca, objašnjava Zdenka Udovičić, vlasnica i pokretačica brenda Helenas.BiH.

Ističe kako su kupci njihov najbolji savjetnik te da ovim proizvodom žele na tržište vratiti kvalitetnu domaću obuću za koju je većina sentimentalno vezana.

Osim što će neki ponovno obuti "obuću svoje mladosti", i mlađe generacije će imati priliku nositi domaće klompe koje u ovom slučaju potiču pravilno držanje tijela te su udobne za nošenje zbog prirodnih materijala.

Naši kupci izrazili su želju za praktičnim modelom, na odmor nitko ne želi putovati vukući za sobom hrpu stvari, treba znati odabrati modele koji su multipraktični, priča Zdenka Udovičić. 

Priča o brendu Helenas.BiH počela je prije tri godine u Ljubuškom, a već prve godine "izbacili" su hit na tržište – kožne sandale koje su bile spoj etno i modernog točnije na sebi su imale male pletene pompone, a inspiracija je pronađena u hercegovačkim tradicionalnim nošnjama.

Proizvod je 100% BiH, a modne dodatke i obuću prodali su u državama diljem svijeta.

Sve radimo ručno u BiH pa su tako i ovogodišnje klompe rađene od domaćeg drveta. Našim radom nastojimo potaknuti ručni rad te od zaborava spasiti neke stare zanate koji su sve manje zastupljeni na našim područjima, zaključila je Ljubušanka Zdenka Udovičić, vlasnica brenda Helenas.BiH.