Back

Okrugli sto u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH

Udruženje poslovnih žena u BiH Međunarodni dan žena provelo je sa majkama i djecom u Roditeljskoj kući i SOS Dječijem selu. No svoje aktivnosti povodom ovog praznika nastavljaju i u četvrtak 15.03. gdje svoj doprinos ovom danu vidimo u svojstvu kolektivne diskusije sa ženama koje svojim radom, predanošću i vidljivošću razbijaju status quo i predstavljaju snažne uzore liderki u bh. društvu.

Iskustva s prethodnih okruglih stolova koje je Udruženje organizovalo, saradnja unutar regije kao i koordinacija na međunarodnom nivou sa drugim udruženjima i ambasadama, pokazala su da afirmacija žena mora biti kontinuirana aktivnost i nastojanje. Iskustva Udruženja upravo na afirmaciji žene u posljednje četiri godine, na svim nivoima, ili jednostavnije rečeno u nizu razgovora, bilo da se odnose na žene u menadžmentu, političarke, poduzetnice, ali i na sve žene – moraju se podijeliti, razmijeniti kroz pojedinačna iskustva. 

Planiramo  je da učesnice Okruglog stola 15. marta 2018. godine, a koji je planiran u tri dijela, razgovaraju o neravnopravnosti i razlikama između muškaraca i žena u ekonomskim, korporativnim te interakcijama u javnom životu. Želimo razgovarati o načinima zauzimanja ravnopravnih pozicija u svim aspektima privatnog i profesionalnog života, kako bismo imale jednak pristup resursima i mogućnostima da bismo individualno i kolektivno mogle biti u ulogama donositeljica odluka. 

Panelistice na ovom okruglom stolu biće eminentna imena iz svijeta politike, biznisa, nevladinog sektora…, među kojima je i ambasadorica Sezin Sinanoglu, direktorica UNDP-a, Maja Gasal Vražalica, zastupnica DF-a u Parlamentu BiH, Jasna Duraković, zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH, Samra Hadžiabdić Filipović, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH,  Mersiha Mehić, Posao.ba, Larisa Halilović, British Council, Kristina Miklavčić, vlasnica i direktorica firme eXtea d.o.o. Sarajevo i brojne druge.