Back

Otvoren poziv za prijave za treći Starter program

Pod sloganom "Budi i ti starter", START Centar nastavlja sa organizacijom jednodnevnog edukativno-mentorskog  programa namijenjenog pojedincima i timovima koji žele da razvijaju svoje poslovne ideje ili koji žele da nauče konkretne vještine koje mogu koristiti za razvoj svojih poslovnih ideja u nekom budućem periodu.

"Na prethodna dva STARTER programa smo radili sa 11 timova koji su razvijali poslovne ideje iz različitih domena: turizma, informacionih tehnologija, prehrambene industrije, marketinga, organizacije događaja itd. Tokom 12 sati, koliko program traje, učesnici su imali priliku definisati devet ključnih elemenata svog budućeg biznisa, dobiti savjete i smjernice od iskusnih preduzetnika, te steći osnovna znanja kako da svoju poslovnu ideju predstave potencijalnim budućim klijentima, partnerima, investitorima", istakao je Vladimir Ćorda, predsjednik Start centra.

STARTER program je orijentisan na praktičan rad tako da učesnici nakon 12 sati intenzivnog rada kući idu sa:

–       Razvijenim poslovnim modelom svoje ideje,

–       Znanjem kako da svoju ideju predstave u 30 sekundi,

–       Pripremljenom petominutnom prezentacijom poslovne ideje.

Ideja STARTER programa je da učesnicima, pored praktičnih alata, omogući da dobiju konkretne savjete od strane mentora – uspješnih preduzetnika, da se povežu sa drugim učesnicima, razmjene ideje, grade svoju poslovnu mrežu i na taj način ostvare kontakte koji u budućnosti mogu rezultirati saradnjom.

Pored mentorske podrške, polaznicima je obezbijeđena stručna podrška i besplatni servisi neophodni za početak poslovanja: besplatne računovodstvene usluge na period od 3 mjeseca, besplatne usluge virtuelne kancelarije na period od 3 mjeseca, besplatan hosting i domen (.com, .net. .org), besplatno otvaranje i vođenje transakacionog računa na period od godinu dana, kao i druge proizvode i usluge uz popuste od 5% do 50%.

Generalni sponzor trećeg po redu STARTER programa je MF Banka, prepoznatljiva po bankarskim rješenjima za mala i srednja preduzeća. 

Pored MF banke realizaciju STARTER programa podržavaju: Virtuo, Profi Nova, Manja, Red Bull, Vizart Film, DL Plakat, Media Board.

Više o samom STARTER programu, kao i formu za prijavu, možete pronaći na zvaničnoj stranici.