Back

Poslovni forum žena bez premca u BiH

Ovogodišnja Manifestacija Dani poduzetništva žena okupila je brojne poduzetnice, poduzetnike, domaće i strane zvaničnike, predstavnike diplomatskih i međunarodnih predstavništava. 

Dani poduzetništva žena 2018 održani su pod pokroviteljstvom Predsjedateljice Doma naroda Parlamenta FBiH, Lidije Bradare, koja je i otvorila radni dio Dana poduzetništva žena 2018.

Dani poduzetništva žena 2018 pored svečanog prijema o kojem smo već pisali, drugog dana bavili su se sa tri izuzetno bitne teme za poduzentištvo žena u BiH a kroz tri panela;

Mogućnosti za ženu u poljoprivredi i turizmu

Žena, njena uloga i mogućnosti u sektoru informacionih tehnologija (IT)

Podrška lokalne zajednice ženskom poduzetništvu

U ovim panelima eminentni stručnjaci iz tih oblasti pokušali su približiti mogućnosti ali i izazove za poduzetništvo uopšte, s posebnim naglaskom na poduzetništvo žena.

Među ostalima učesnice/i su imali priliku o ovim temama razgovarati sa Nadinom Gradaščević, potpredsjednicom udruženja “Business Women of Bosnia and Herzegovina” iz Austrije,  Huriye Serter, predsjednicom Udruženja poslovnih žena IZIKAD iz  Izmira, Nives Lovrić, vlasnicom kompanije Grbić d.o.o. iz Hrvatske, Gianluca Vanninijem Acting Head of Operations III – Social Development, Civil Society, Cross Border Cooperation EUSR, Azrom Jahić, vijećnicom u Općinskom vijeću Ilidža, te brojnim drugim 

Održani su i B2B susreti gdje je preko 50 kompanija iz naše zemlje, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije imalo priliku ostvariti nove poslovne kontakte.

Predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH potpisala je i Memorandum o saradnji sa predstavnicama udruženja  “Business Women of Bosnia and Herzegovina” iz  Austrije, Uudruženjem poslovnih žena Srbije, SPES, Udruženjem poslovnih žena Crne Gore i Udruženjem poslovnih žena Makedonije, što u ovom trenutku stvara najjaču mrežu ženskog poduzetništva u JI Evropi. Memorandumu o saradnji će se u skoro vrijeme pridružiti i Udruženje poslovnih žena Izmira, IZIKAD.

Učešće više od 150 poduzetnica/ka te brojne goste i ovi Dani poduzetništva žena dokazali su da su najveći poslovni forum poslije Sarajevo Biznis Foruma u BiH.