Back

Poziv na 23. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB) poziva mala i srednja preduzeća (MSP) iz Bosne i Hercegovine da učestvuju u zajedničkoj delegaciji Zapadnog Balkana od 30 odabranih kompanija koje će učestvovati na Sajmu gospodarstva u Mostaru od 05. do 07. 04.2022. godine.

Mostarski sajam koji se ove godine održava od 05. do 09.04. 2022. godine, po broju izlagača i posjetilaca, je najvažnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini.

Međunarodni sajam gospodarstva će biti obogaćen regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, čime se izlagačima na jednom mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događanja.

Ovogodišnjoj manifestaciji će, kao i dosadašnjih godina, prisustvovati veliki broj izlagača iz cijelog svijeta. Sajam donosi veoma bogat popratni program uz mnoštvo konferencija, B2B susreta i edukacija. Predviđeni su tematski dani, a svaki od njih donosi popratni sadržaj vezan za pojedini sektor privrede, što će privrednicima pružiti još veću mogućnost za ostvarenje konkretnih poslovnih susreta te unaprjeđenje poslovanja.

Na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2022. svoje privredne potencijale predstaviće zemlja partner – Mađarska.

Sajam gospodarstva u Mostaru je dobra prilika za kompanije iz Bosne i Hercegovine da predstave svoje proizvode, istraže nove izvozne mogućnosti, ojačaju postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Albanije, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije, tačnije iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i partnerima iz drugih zemalja.

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB), čiji je fokus na podršci uspostavljanja zajedničkog regionalnog tržišta na Zapadnom Balkanu, kroz Razvojni program dobavljača KIF ZB (WB6 CIF Supplier Development Program) organizira učešće MSP u regionalnim i multinacionalnim lancima snabdijevanja i teži uspostavljanju novih regionalnih partnerstava između kompanija Zapadnog Balkana.

U okviru projekta „EU podrška Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana“ organizovat će se učešće na Sajmu gospodarstva Mostar za 30 odabranih MSP iz regiona Zapadnog Balkana (5 kompanija po ekonomiji) iz sektora poljoprivredno-prehrambene industrije. Kompanije će imati priliku da učestvuju u zajedničkoj regionalnoj delegaciji, u pratnji 6 velikih trgovačkih lanaca/ distributera koji su zainteresovani da pronađu potencijalne dobavljače iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. Događaj je međunarodnog karaktera te je radni jezik lokalni i službeni poslovni (Engleski jezik).

Rok za podnošenje prijave i prateće dokumentacije je 04.03.2022. godine do 12 časova. Lista odabranih kompanija biće objavljena na web stranici WB6 CIF 07.03. 2022. godine.

Detaljne informacije možete naći u Pozivnom pismu.

U slučaju nejasnoća i dodatnih informacija, molimo Vas da kontaktirate Anđelu Rajič putem e-mail adrese andela.rajic@komorabih.ba ili Stanislavu Perišić putem e-mail adrese stanislava.perisic@komorabih.ba

 

Izvor: https://komorabih.ba/