Back

Predstavnice Kluba za podršku poduzetništva žena Žepče

 U petak, 18.02.2022. godine, Općinski načelnik Mato Zovko i pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Namik Malićbegović su održali sastanak s članicama Kluba za podršku poduzetništvu žena Žepče.

Sastanku su nazočile direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko u svojstvu tehničkog koordinatora ispred RAŽ, Emina Prasko, dopredsjednica Kluba, te članice Gordana Antolović, Dijana Jelić, Fikreta Malićbegović i Jelica Marinović.

Općinski načelnik Mato Zovko je čestitao na prvoj obljetnici Kluba, te zahvalio članicama na svemu što rade i doprinose razvoju Općine Žepče. Naglasio je i kako će Općina Žepče uvijek pružiti potporu  svim aktivnostima koje pridonose boljoj atmosferi života i rada u Žepču i promoviraju Općinu Žepče.

Pomoćnik općinskog načelnika Namik Malićbegović je naglasio kako je poduzetništvo žena prioritet ne samo za žene jer ih ekonomski osnažuje, već i za lokalnu zajednicu kojoj trebaju partneri i poduzetnici iz privatnog sektora u stvaranju boljih uvjeta za ekonomski rast i stvaranje radnih mjesta, ali i održavanje poduzetničke kulture malih obrta i biznisa u lokalnoj zajednici.

Rad Kluba prezentirala je Gordana Antolović. Podsjetila je na nekoliko ključnih datuma kroz proteklu godinu od osnivanja Kluba do danas. Potpisivanje Sporazuma o suradnji između općine Žepče i Udruženja poslovnih žena u BiH, usvajanje Deklaracije o osnivanju Kluba za podršku poduzetništvu žena općine Žepče i održavanje konstituirajuće sjednice Kluba i zbor rukovodstva, te proslava i obilježavanje prve godine rada i postojanja su aktivnosti koje su obilježile prvu godinu.

Dijana Stojanović Jelić je predstavila planove i aktivnosti Kluba za ovu godinu.

Ovom prilikom sudionice sastanka su predstavile svoje obrte i djelatnosti.  Gordana Antolović je vlasnica brenda prirodne kozmetike „GOGA“ kojeg sama proizvodi, distribuira i prodaje.

Dijana Stojanović Jelić je prije pet godina osnovala Agenciju za marketing, dizajn i savjetovanje “PRIMA” a u vrijeme pandemije korona virusa se odlučila za registraciju obrta TR TOP CLEAN“ koji se bavi prodajom sredstava za čišćenje.

Fikreta Malićbegović je poduzetnica koja je prije četiri godine povećala proizvodnju domaćeg ajvara, te krenula u proizvodnju i prodaju većih količina „Žepačkog ajvara“.

Jelica Marinović je otvorila vlastitu ugostiteljsku radnju- ćevabdžinicu na gradskoj tržnici u Žepču.

Emina Prasko je prije 3 godine registrirala obrtničku djelatnost „MINA“ koja pruža usluge šivanja proizvoda i poluproizvoda.

Direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko je zahvalila Općinskom načelniku na nesebičnoj podršci koju je pružao i pruža ženama poduzetnicama. Također je zahvalila  ženama koje su se okupile oko zajedničke ideje u općini Žepče, kako bi se osnažile kada je u pitanju dijalog i lobiranje prema lokalnoj zajednici i višim instancama vlasti. „Ovo je prilika da se umrežimo i vidimo tko što radi. Zajedno smo jače!“ poručila je direktorica Razvojne agencije Žepče Janko.

Izvor: razepce.Com