Back

Prije nego li su poduzetnice, one su žene i majke

 Fikret Kubat,  menadžer Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", zahvalio se na posjeti te upoznao članice s radom Roditeljske kuće ali i nadolazećim projektima i trenutnim statusom.

 Rekao je kako trenutno Roditeljska kuća ima dovoljno sredstava ali i da pitanje finansiranja treba biti riješeno sistemski. Isto tako, članicama UPŽ u BIH predstavio je ideju za izgradnju još jedne Roditeljske kuće u Tuzli, ali i  rehabilitacionog centra na Igmanu. 

 

Ivana Bunoza predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih žena rekla je kako su tu da pruže podršku majkama ali i da obraduju njihovu djecu. 

Obećala je i da će  Udruženje poslovnih žena i u budućnosti podržavati rad Roditeljske kuće, finansijskim donacijama ali i pomoći Udruženju za djecu koja boluju od raka da se pitanje  finansiranje Roditeljske kuće kuće riješi sistemski. 

Azra Čolić, članica UO UPŽ u BiH je izrazila svoje divljenje prema majkama, ali i radu Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Čolić je upozorila kako je obaveza društva da radi na prevenciji ali i da podrži pozitivne projekte poput Roditeljske kuće, kako bi djeca što prije ozdravila ali i imala što humanije uslove, oni i njihove majke, tokom liječenja.

Jasna Vatreš, socijalna radnica  Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", zahvalila je članicama UPŽ u BiH na posjeti i odvojenom vremenu jer, kako je rekla,  su pokazale da one nisu samo poduzetnice, već prije svega žene i  majke koje razumiju i koje su tu da podrže i daju snage majkama djece malih boraca. 

"One su danas odvojene od svojih porodica i ovakva posjeta daje im snage i osjećaj da nisu same" – dodala je Vatreš.

Članice Udruženja poslovnih žena obećale su pomoći u svim oblastima u kojima one to mogu i pozvale Udruženje  "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" da bez zadrške računaju na podršku Udruženja poslovnih žena u BiH. 

Članice UPŽ uBiH su za trenutne stanovnike Roditeljske kuće donijele i skromne poklone.

U okviru svojih aktivnosti povodom 8. marta članice Udruženja poslovnih žena sutra će posjetiti i SOS Dječije selo u Sarajevu.