Back

Program prekvalifikacije/dokvalifikacije radnika

Agencija ZEDA u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica uspostavila je BusinessPoint Zenica – Centar za poduzetnike i investitore u okviru projekta Centar za podršku poduzetnicima.  Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost ovog Projekta, Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički program Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ. 

Projekat ima za cilj doprinijeti povećanju broja registrovanih MSP posredstvom unapređenja koordinacije i komunikacije postojećih stakeholdera za lokalni ekonomski razvoj, poboljšanjem poslovnog okruženja i promovisanjem investicijskih potencijala grada Zenice. Projektom će biti unaprijeđeni postojeći i uspostavljeni novi inovativni mehanizmi za podršku održivom ekonomskom razvoju.

U okviru ovogProjekta predviđena je i prekvalifikacija/dokvalifikacija (ne)zaposlenih lica i onih koji iskažu interes za učešće u ovoj aktivnosti.

Obaveza svih aplikanata jeste da posjeduju pisani plan i program edukacije te zaduženu osobu koja će vršiti program edukacije.

Rok za prijave je 31.10.2018.

Više informacija te uslove ovog javnog poziva možete vidjeti na ovom LINKU.