Back

Rekordna posjećenost na Jahorini

Zimska sezona na Jahorini približava se stotom danu skijanja, ali će se uživanje u snijegu nastaviti i u narednom periodu. Svi rekordi od prethodne godine su oboreni, a broj skijaša koji su isprobali novourađene staze dostigao cifru od 155.000, saopćeno je iz Olimpijskog centra (OC) “Jahorina“.

Pored rekordne posjećenosti, Olimpijski centar ostvario je i značajne prihode od prodaje ski karata koji su uvećani gotovo za 60 posto, dok su prihodi za februar za 80 posto veći u odnosu na februar prošle godine.

– Svi parametri, kao i sve veća zainteresovanost investitora za ulaganje i gradnju hotela na Jahorini, još jedan su od dokaza da je OC Jahorina na dobrom putu i da je Jahorina kao destinacija itekako vrijedna pažnje – navodi se u saopćenju.

Pored toga, Olimpijski centar “Jahorina“ pripremio je i brojna dešavanja na planini, poput trke poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice, koja će biti održana 10. marta u 17 sati.

Trka će okupiti sve istinske zaljubljenike u skijanje, a učešće su pored čuvenog italijanskog skijaša Alberta Tombe, koji je zaštitno lice ove trke, potvrdile i brojne javne ličnosti među kojima su poznati skijaš Bojan Križaj, glumac Frano Lasić, pjevač Đule Van Gogh i drugi.

Svi gosti koji odluče da posjete Jahorinu, imaće priliku i da besplatno testiraju najnovije modele Elan skija u periodu od 10. do 11. marta. U periodu od 15. do 18. marta Jahorina će u okviru Exit festivala ugostiti brojne poznate izvođače.

U narednom periodu sve goste na Jahorini očekuju idealni skijaški uslovi na svih 35 km staza.