Back

Udruženje poslovnih žena u BiH zaslužno za posjetu Trgovačke komore Kodžaeli

Nakon poslovne posjete u novembru Republici Turskoj u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH, Područne Privredne komore Banjaluka i BIGMEV-A / Centar za razvoj odnosa u BiH, poduzetnica i poslovnih žena uslijedila je uzvratna posjeta  Trgovačke komore Kodžaeli Udruženju poslovnih žena u BiH.

Posjeta naše delegacije turskoj i interesovanje koje je izazvala kod turskih privrednika razlog je uzvratne posjete i istraživanja mogućnosti dalje saradnje, istakao je to Necmi Bulut, predsjednik Upravnog odbora Trgovačke komore Kocaeli/ Izmir – Republika Turska, tokom privrednih susreta  u Privrednoj/ gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine. Ataše za ekonomiju, Ambasade Republike Turske, takođe se zahvalio poduzetnicama, i ukazao da je Udruženje poslovnih žena u BiH zaslužno za dolazak ove delegacije u Sarajevo.

Nakon predstavljanja privrednih, ekonomskih, i investicijskih potencijala Bosne i Hercegovine, održani su B2B susreti sa privrednicima Republike Turske.  Udruženje poslovnih žena u BiH na ovaj način, a ispunjavajući svoju misiju – povezuje poslovne žene i muškarce, poduzetnike, jer poduzetništvo nema gender u svojim problemima i ostvarenjima. Jedini cilj je podići privredu Bosne i Hercegovine na nivo u kojem ona može osigurati nova zapošljavanja, i zadržati postojeća.