Back

Za poticaj ruralnog razvoja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je na svojoj web stranici Obavijest o uslovima i rokovima za podnošenje zahtjeva po modelu ruralnog razvoja u 2021. godini.

Predmet ove obavijesti je upoznavanje potencijalnih korisnika novčane podrške sa uslovima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja iz Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2021. godinu.

U obavijesti Ministarstva navodi se da se informacije o korisnicima, općim i posebnim uslovima koje moraju ispunjavati korisnici novčane podrške po modelu ruralnog razvoja u 2021. godini nalaze u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ruralnog razvoja, a koji se također nalazi na web stranici Ministarstva.

Ovim pravilnikom utvrđena su i prihvatljiva ulaganja i troškovi, minimalna i maksimalna vrijednosti ulaganja, osnovni i dodatni iznos podrške, te mjere i dokumenti koje treba priložiti uz obrazac zahtjeva. Također, na web stranici uz ovu obavijest nalaze se i potrebni obrasci za podnošenje zahtjeva.

Iz Ministarstva navode da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva 5.10.2021. godine, osim za ulaganja finansirana putem kreditne linije Razvojne banke Federacije BiH koji ističe 1.10.2022. godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva