Back

Želite uspjeti? Prijavite se na Akademiju poduzetništva žena!

Žena ste? Imate ideju? Svi u okruženju se dive vašim rukotvorinama ili drugim proizvodima? Želite taj talent pretvoriti u novac? Odvažni ste i vaše usluge su tražene? Želite da pokrenete ili ste pokrenuli mali biznis? Nemate potrebna znanja ili imate poteškoće na tom putu? Treba vam mentorica – neko ko je te i takve poteškoće već iskusio i uspješno prebrodio?

Ako su vaši odgovori na ova pitanja potvrdna upravo ste VI kandidatikinja za Akademiju poduzetništva žena!

U prvoj generaciji priliku će dobiti 60 polaznica iz KS i ZHK a imaće priliku naučiti osnove vođenja biznisa kroz pet cjelina. Pored teorijskog znanja polaznice će dobiti i praktičnu podršku. Svaka od učesnica dobiće mentoricu, ženu koja je uspjela u biznisu i koja će vas kroz praktične izazove svakodnevnog poslovanja voditi na osnovu iskustva i znanja. 

U okviru akademije se razvija i priručnik kako uspješno voditi svoj biznis. Sve polaznice će dobiti priručnik. Priručnik će kreirati stručnjaci iz poslovnih oblasti bitnih za poduzetništvo žena.  Priručnik će osim teorije sadržavati i praktični dio, odnosno kako i gdje se poduzetnice mogu obratiti za pomoć kao i odgovore na pitanja koja polaznice budu postavljale tokom obuke. 

Donator projekta je Federalni zavod za zapošljavanje.

Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden FARMA II (Projekat razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Čini vam se da ste vi prava kanditakinja  za Akademiju poduzetništva žena? Imate još pitanja?

Možete nam ih postaviti na akademija@upzbih.ba ili putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/

Prijaviti se možete i putem Web stranice Udruženja poslovnih žena u BiH.