Back

Žene sve jače i uspješnije

Piše: Nihad Kadić, COOLer

Pisat ću danas o ženama koje su okupljen u “Mreža žena u biznisu” Klub Gračanica. U toj asocijaciji za sada je umreženo desetak samostalnih udruženja sa područja naše lokalne zajednice. Bave se izradom raznih rukotvorina koje su zaista ekstra. Organizuju razne Bazare i sajmove žena.

Posljednji je bio sedmog marta povodom Međunarodnog dana žena, kao podrška svim ženama. TC “Etna” je dozvolio da se u njihovom prostoru, kao društveno odgovorna firma, održi sajam. Ovom prilikom im se zahvaljujem ispred udruženja žena, a i u svoje ime. U svoje ime zato što su dozvolili da fotografišem čitav tok manifestacije.

Na sajmu je učestvovalo 10 udruženja, a posebno je važno za sve nas što smo imali i goste. Naime, na sajmu su bile i žene iz nama susjednog Petrova u RS. To je značajno za širenje suživota i dokaz da se može zajedno živjeti, Običan narod se ne mrzi, druže se, sarađuju poslovno, itd.

U okviru sajma organizovana je i modna revija koja je bila ekstra organizovana uz žene iz udruženja..

Ovim tekstom mi je namjera bila da i ja dam doprinos ženskom aktivizmu i odam priznanje za njihov rad. Inače se smatram “njihov” jer već dugo pratim njihov rad kroz fotografisanje i pisanje članaka.