Back

Akademiju poduzetništva žena podržao i načelnik Barbarić

I u Ljubuškom je održana prezentacija „Akademije poduzetništva žena“ u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH.

U  Gradskoj vijećnici u Ljubuškom Projekt „Akademija poduzetništva žena“ predstavila je Dženisa Delalić, koordinatorica projekta.

Ivana Bunoza, predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih žena u BiH predstavila je rad udruženja, a prisutnima  se obratio i  Nevenko Barbarić, načelnik Općine Ljubuški, podržao je ovaj projekt te izrazio nadu da će poslovne žene uspjeti u svojim nakanama.

I Zora Nižić ispred ljubuške podružnice Zavoda za zapošljavanje, objasnila je kako ova institucija ima više otvorenih poziva za pokretanje i unaprijeđenje poduzetništva  te ohrabrila poduzetnice ove općine da se prijave, te da će im svakako znanje koje i podrška koje dobiju od Akademije biti od velike pomoći u tome ali i u svakodnevnom vođenju poslovanja.

To je potvrdila i Dragana Grbić – Hasibović,  poduzetnica iz Sarajeva i članica Udruženja poslovnih žena u BiH koja je podijelila svoju priču o pokretanju biznisa i podršci koju je našla u ovom Udruženju.  

Svoju uspješnu poduzetničku priču predstavila je i Helena Bilić – brend LOLA.tees.

Kroz Akademiju će  u ovom Zapadnohercegovačkom kao i u Kantonu Sarajevo po 30 žena (15 nezaposlenih žena koje namjeravaju pokrenuti svoj biznis i 15 žena koje su već u poduzetničkim vodama a koristile su sredstva za samozapošljavanje od strane Federalnog ili kantonalnih zavoda  ili općina) proći obuku koja osigurava neophodna znanja i vještine za vođenje biznisa.

U toku i nakon obuke, a u skladu s njihovim potrebama, polaznice će dobiti mentorice, iskusne bh. poduzetnice, koje će im dalje biti podrška na njihovom poslovnom putu. Osim mentorica, polaznice će imati i stalnu stručnu i tehničku podršku od tima Udruženja.

Projekt „Akademija poduzetništva žena“ se realizira uz financijsku podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II.

Više o Akademiji poduzentištva žena te kako da se i vi prijavite saznajte  putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/ ili  Web stranice Udruženja poslovnih žena u BiH.