Back

Almir Badnjević jedini doktor nauka iz oblasti bioinženjeringa u BiH

Ugledni američki magazin Marquis 2016. godine proglasio ga je jednim od najistaknutijih ljudi na svijetu na svojoj listi "Who is who in the world?".

Master studij završio je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2010. godine, a 2015. godine doktorski studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu.

Njegovo istraživanje tada, a nastavilo se i dan-danas je iz oblasti bioinžinjeringa, tačnije biomedicinskog inžinjeringa. Još za vrijeme Master studija na ETF-u kroz predmet Biomedicinski signali i sistemi, a kasnije kroz svoje prvo zaposlenje u oblasti medicinskih uređaja, odlučio  je da se u potpunosti usmjeri u ovu oblast, te da radi na popularizaciji i uvođenju iste i u našem regionu.  S druge strane, možda je to tako i suđeno, s obzirom da  se prilikom upisa na fakultet dvoumio između studija elektrotehnike i medicine. Ovako ima  mogućnost da kombinuje i jedno i drugo. 

Danas radi kao direktor firme Verlab. Riječ je o mjeriteljskoj laboratoriji koja vrši usluge zakonske verifikacije mjerila u zdravstvu sa funkcijom mjerenja.

Pored toga radi i kao šef Odsjeka za genetiku i bioinžinjering na Fakultetu inžinjeringa i prirodnih nauka Internacionalnog Burch Univerziteta u Sarajevu. 

Prve dvije sedmice februara Badnjević je imao čast da bude gost na Univerzitetu u Pittsburghu na poziv prof. dr. Ervina Sejdića, javnosti poznatog po tome što je prije dvije godine dobio Obaminu nagradu kao jedan od najuspješnijih mladih naučnika u SAD-u u posljednjih 10 godina.

Želite učestvovati?
 
Svoju prijavu za učešće možete poslati do  19.aprila 2018. Popunite jednostavnu aplikaciju na ovom LINKU
 
Kompletan program Dana poduzetništva žena 2018 pogledajte na stranici Udruženja poslovnih žena u BiH.