Back

Ante Ramljak ponudio ostavku

Jutros je na adrese medija pristiglo i saopštenje iz ovog koncerna.

Saopštenje iz Agrokora prenosimo u cijelosti:

"Jučer je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske.

Razlog podnošenja ostavke Ramljak je objasnio sljedećim riječima: „Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci", navodi se u saopštenju Agrokora.

Ova informacija stiže nakon niza špekulacija o Ramljakovoj sudbini u posrnulom koncernu nakon što su objelodanjeni podaci o kontroverznom angažmanu konsultanata za AlixPartners, kompaniju koja vodi restrukturiranje Agrokora.

Među tim konsultantima je i kompanija Texo Management, u kojoj je Ramljak bio zaposlen prije imenovanja za povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor.

Ramljak je Vladi RH prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije izvanredne uprave, kao i daljnje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji. Očekuje se da će se tokom prijepodneva doznati iz Vlade što dalje.