Back

BH TREASURES na bazaru UNWG u Beču

Ponovo, poslije dvije godine pandemije  u Beču je 03.12. 2022 održan UNWG International Festival – Charity Bazaar – Humanitarni bazar na kojem je učestvovala i Bosna i Hercegovina, u organizaciji Business Women of Bosnia and Herzegovina (BWBH). BHTREASURES je i ove godine svoje proizvode predstavio na UNWG bazaru.

Na ovom jedinstvenom Bazaru u organizaciji UNWG u Beču svoje mjesto našli su proizvodi i gastro ponuda iz više od 65 zemalja svijeta a sve zemlje su se natjecale da predstave svoju kulturu, proizvode i gastronomiju u najljepšem svijetlu.

Kordinatorica projekta ispred udruženja poslovnih žena porjeklom iz BiH u Austriji Lejla Tinjić-Zaimović nam je otkrila više detalja:

I ove godine štand BiH je imao sjajnu posjetu a nezvanične informacije najavljuju da smo imali rekordnu prodaju sa našeg štanda što znači i veliku donaciju za humanitarne projekte UNWG. Sav prihod sa ovog eventa ide za podršku projekata djece u potrebi diljem svijeta. Posebno smo zahvalne našoj umreženoj i sjajnoj zajednici u Austriji koja se odazvala u rekordnom broju.

Jako nam je važno da ispred udruženja BWBH promovišemo tradiciju i kulturu a posebno smo sretne kada imamo priliku promovisati žene poduzetnice! Raduju nas i povezivanja sa drugim udruženjima iz BiH. Ove godine to su: Udruženje poslovnih žena BiH iz Sarajeva te poduzetnice članice udruženja, druženje žena Herba Prijedor i Inner Wheel Club Bijeljina.

BH Treasures je brend nastao kao rezultat izbora za autentični BH proizvod u martu 2017. u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH.Nagrađeno je osam od više od 80 proizvoda iz 36 Općina iz BiH. Koncept ovog potpuno originalnog brenda je sastaviti najbolje od najboljih iz cijele BiH, i upakovati u kofer uspomena koje uvijek možete ponijeti…

Učešće BiH na ovom posebnom medjunarodnom bazaru pomogli su i podržali  Ambasada BiH u Austriji i Ambasador Dr Kemal Kozarić te Misija BiH u OSCE i Ambasador Siniša Bencun.