Back

BHTREASURES dobija nove proizvode

Nakon što je u  maju 2017. godine nagrađeno osam autentičnih bh proizvoda na Danima poduzetništva žena rodila se i ideja da svi ti proizvodi postanu brend i budu dio korpe bosanskohercegovačkog blaga. Tako je Udruženje poslovnih žena u BiH razvilo brend BHTREASURES.

Ove godine Udruženje poslovnih žena u BiH kompletiralo je proces  brendiranja i dizajna ali i započeli sa promocijom. Trenutno  korpu čini  tehnički i tehnološki deset formiramnih proizvoda.

Ovaj projekat je podržala i ambasada Sjedinjenih Američkih država pa će se tako do  septembra u Korpi  naći još proizvoda. Ambasada je podržala proces selekcije i razvoja  novih proizvoda, pa je  raspisan i konkurs za prijavu žena – poduzetnica da prijave svoje prizvode kako bi postali dio ovog sada već resektabilnog brenda. 

Danas je održana i prva selekcija tih proizvoda. Udruženje poslovnih žena organizovalo je radionicu gdje je devet poduzetnica predstavilo svoje proizvode. Bila je to prilika da čuju mišljenje eksperata i razmijene iskustva o proizvodnji i ali i tehnološkim i zakonskim standardima plasmana na tržište u okviru BHTREASURES brenda. 

Kako je danas vršen izbor prehrambenih proizvoda poduzetnice iz Sarajeva, Zenice, Olova, Ustikoline, Orašja, Istočne Ilidže predstavile su slatka od guljenih šljiva, od maline,od ruže,  džemove od šipurka, od aronije, ajvare,  bosanske lokume, kolače i brojne druge  delicije napravljene po strogo čuvanim receptima bh tradicije.